Click here for English version
In English
please

Roxy Antik

Godthåbsvej 20
2000 Frederiksberg.
33 33 90 60

Klik her for at besøge vor afdeling for møbelklassikere

tilbyder i kategorien:
Porcelæn og fajance -> Stel

Musselmalet riflet rundt fad fra Royal Copenhagen.
Dekorationsnummer 1/107.
1. sortering.

Diameter 33 cm.

Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932.
Skibet tjener nu som officiel og privat residens for H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen samt medlemmer af den kongelige familie, når de er på oversøiske officielle besøg eller på sommertogt i hjemlige farvande. Kongeskibet tager også del i farvandsovervågning og søredningstjeneste, når skibet er til søs.

Dannebrog blev bygget i 1931-1932 på Orlogsværftet i København, som afløser for det forrige kongeskib hjuldamperen Dannebrog fra 1879.

Den kongelige beboelse rummer H.M. Dronningens og H.K.H. Prinsgemalens arbejdsværelser, spisesalon, fællessalon, soverum m.m. Dronningen og Prinsgemalen tager personligt del i interiørets indretning, valg af møbler og generel udrustning. Den kongelige afdeling rummer møbler og udrustning fra det forrige kongeskib fra 1879.

Kongeskibet Dannebrog er en selvstændig kommando, som administreres af H.M. Dronningens Jagtkaptajn, der er medlem af Majestætens hofstab. Dannebrogs fulde besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 værnepligtige, som alle er specielt udvalgt fra marinen. Befalingsmændene er normalt tilkommanderet i to-fire års perioder, mens de menige værnepligtige kun er med én sommer.

Siden kommandohejsning i 1932 har skibet tilbagelagt omkring 350.000 sømil og besøgt hovedparten af havnene i Danmark, Grønland og Færøerne.

En ting der yderst sjældent er i handel.
Emne nummer: A1145


Pris: 3.500,- DKK

[flere fotos]